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 medyum
Bugun...



BYEGM İL MÜDÜRÜ GÖLBAŞI, ŞİRİN MEDYA’YI ZİYARET ETTİ

Bursa Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Şirin Medya yayın kuruluşunu ziyaret etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-03-2018 17:09:24 Tarih: 21-03-2017 17:07

BYEGM İL MÜDÜRÜ GÖLBAŞI, ŞİRİN MEDYA’YI ZİYARET ETTİ

BYEGM İL MÜDÜRÜ GÖLBAŞI, ŞİRİN MEDYA’YI ZİYARET ETTİ

 

Bursa Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Şirin Medya yayın kuruluşunu ziyaret etti.

Nezaket ziyaretinde bulunan Bursa Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ziyaretinde Marmara Radyo ve TV Yayıncıları Dernek (MARTED) Başkanı, Bursa Manşet, Bursa FM, Radyo EN ve Ajans 24 bünyesinde bulunan Şirin Medya gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şirin ile medya ve basın kuruluşları hakkında sohbet etti.

 

Bursa Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Şirin Medya’nın bünyesinde birden fazla radyo olduğunu, ajans hizmetleri verdiğini ve güncel haber sitesi ve dijital gazete Bursa Manşet olarak önemli bir medya kuruluşu olduğunu görmekteyim bundan da büyük memnuniyet ve mutluluk duyduğumu belirtmeliyim. Özellikle Radyo EN’i bilen birisiyim. Burada görev yaptığım dönemlerde Radyo EN’in dinleyicisiydim. Radyo EN bizim halk müziğine, değerli dostum Hasan Şirin beyle yaptığımız sohbetler de aynı misyonu memnuniyetle devam ettiğini öğrendim. Doğrusu daha önce dinleyici olarak takip ettiğim Radyo EN’ de bulunmakta çok mutluyum. Hasan bey kardeşim gayretlerini son derece takdir ettiğimi kendisine, arkadaşlarına ve ekibine yürekten başarılar dilediğimi özellikle belirtmek isterim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sesiniz daha gür çıksın” dedi.

Marmara Radyo ve TV Yayıncıları Dernek (MARTED) Başkanı, Bursa Manşet, Bursa FM, Radyo EN ve Ajans 24 bünyesinde bulunan Şirin Medya gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şirin ise Bursa Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı’yı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve yeni görevinde başarılar dileyerek nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Ziyareti sırasında medya ve basın kurum ve çalışanşanlarına yönelik sorulamızı yanıtlayan Bursa Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, bir çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Bursa Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, “Medya teknolojiden en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Bilişim teknolojisi geliştikçe, maalesef istihdam da bir daralmaya yol açıyor. Dolayısıyla Türkiye’de yaptığım araştırmalarda, işsizlik oranının medya sektöründe, çok daha yüksek olduğu ve işini muhafaza etme oranının da diğer hizmet sektörlerine oranla, kaybetme olasılığının da daha yüksek olduğuna dair çarpıcı araştırmalar söz konusu” diye konuştu.

B. BARAK: Sizi tanıyabilir miyiz?

A.GÖLBAŞI: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldun. Yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi DTCF Sosyoloji Bölümünde tamamladım. Bursa Emirsultan Lisesi ve Bursa Anadolu İHL’de Edebiyat Öğretmeni olarak görev yaptım. Bir dönem çalıştığı TBMM İdari Teşkilatında hizmet içi eğitim ve basın yayın faaliyetlerine katıldım. 2012’de BYEGM Afyonkarahisar Kurucu İl Müdürü olarak atandım. 5 yıllık süre zarfında görev ve sorumluluk alanında Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde faaliyet gösteren medya kuruluşu, çalışanlar, basın meslek kuruluşlarıyla etkileşim ve paydaş halinde yürütülen farkındalık projelerinde koordinatör olarak yer aldım.

B. BARAK: Bursa’ya yabancı değilsiniz o zaman? Bursa’da görev yapacağınızı öğrenince ne hissettiniz?

A.GÖLBAŞI: Bursa’ya yabancı değilim.  Memuriyete başladığım ilk yıllarda Emirsultan Lisesi ve Bursa Anadolu İHL’de Edebiyat Öğretmeni olarak görev yaptım.  Benim için özel öneme sahip olan böyle bir kente atanmaktan memnunluk duyuyorum. Bursa ile şahsım olarak 1998 yılından bu yana bir fiil Bursa ile teşriki mesaim söz konusu. Bursa evlendiğim şehir. Bursa çocuklarımın dünyaya geldiği şehir. Bir süre Bursa dışında görev yaptım. Şubat ayı itibariyle tekrar Bursa’da görev aldım. Burada olmaktan çok memnunum.

B. BARAK: Bursa’da basın mensupları ve kuruluşlarına yönelik çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

A.GÖLBAŞI: Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü taşra teşkilatları olarak, medya mensupları bizim paydaşlarımızdır.  Medya mensuplarının basın kartı, basın trafik kartı ve basın kartı ile ilişkili işlemlerde, müracaat merciimiz. Ayrıca Türkiye medya veri tabanının güncellenmesinde ki çalışmalarda bizim bünyemizde yer almaktadır. Basın mensuplarına yönelik, hizmet içi faaliyet raporları, uygulanması ve yönetilmesi, illerin sosyo ekonomik durumlarının araştırılarak özellikle, potansiyelini gösteren, projeler yürütülerek, bunların basın aracılığı ile kamuoyunda daha geniş bir kitleye, erişmesinin sağlanması noktasında görev ve sorumlulukları mevcuttur.

B. BARAK: Basın derken sadece yazılı basın mı size bağlı?

A.GÖLBAŞI: Bizler sadece yazılı basın değil. Yazılı basın, görsel basın, işitsel basın bizim muhataplarımız ve paydaşlarımız arasında yer alıyor.

B. BARAK: Bursa genelinde kaç gazete var?

A.GÖLBAŞI: Bursa merkezde 12 tane günlük gazete var. İlçelerinde ise 35 gazete var. Bunlar bizim veri tabanımızda kayıtlı

B. BARAK: Basın mensuplarının sıkıntı ve sorunları nelerdir?

A.GÖLBAŞI: Medya teknolojiden en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Bilişim teknolojisi geliştikçe, maalesef istihdam da bir daralmaya yol açıyor. Dolayısıyla Türkiye’de yaptığım araştırmalarda, işsizlik oranının medya sektöründe, çok daha yüksek olduğu ve işini muhafaza etme oranının da diğer hizmet sektörlerine oranla, kaybetme olasılığının da daha yüksek olduğuna dair çarpıcı araştırmalar söz konusu.

Dolayısıyla medya sektöründe:

Birincisi: İstihdam sorunu vardır. ( Diğer sektörlerde de var ama medya sektöründe daha çok var)

İkincisi: O istihdam olanağına erişebilen, basın mensuplarının konumlarını, pozisyonlarını ve işlerini muhafaza etme riski söz konusu. ( Yani bu sadece medya sektöründe ki daralmayla açıklanabilecek bir durum değil. Özellikle altını çizmek istiyorum. Teknolojik gelişmelerden doğrudan etkileniyor. Örneğin: Bütün kanallar daha önce yani 15 veya 15 yıl önce programları canlı yayınladıklarını düşünelim. Şimdi çok da teknolojik ve pratik hale dönüştü. Şimdi frekans verilmektedir. Her hangi bir şirketin bir organizasyonu olduğun da frekans vererek yayınlana gönderiliyor. Netice de piyasanın da maliyet hesabı yapıldığında çarkı böyle döner. Bu dolasıyla medya sektörünün lehine gelişen bir durum.

B. BARAK: Peki ne yapmak gerekir?

A.GÖLBAŞI: Biliyorsunuz her gelişmenin bir artısı olduğu gibi birde eksisi vardır. Her gelişme risk ve tehdidi bünyesinde barındırır. Ama bu durum çalışanları olumsuz etkiler. Burada tabi ki karanlığa küfür etmek gerekmiyor. Bu bir realite, bir olgu, dolayısıyla buna yönelik tedbirler üzerinde durmak lazım.

B. BARAK: Başka ne gibi sorunlar var?

A.GÖLBAŞI: Kalifiye ve nitelik sorunları da zaman zaman çn plana çıkmaktadır. Bursa’ya atandığın ilk hafta Basın İlan Kurumu ve İŞKUR ortaklığı ile çok güzel bir projeye tanıklık ettim Hatta açılış törenin de yer aldım. Orada şuanda son 3 ayda işsiz olan 40 tane gazeteci adayını 90 saatlik bir kursa tabi tutulmakta. 90 saatin sonunda bir sertifika verilecek. Bu arkadaşlar gazetelerin asgari kadrolarına kıdem şartı aranmaksızın, doğrudan istihdam olanağına erişebilecekler. İŞKUR aynı zamanda bu arkadaşların pirim ve sigorta konusunda destekleyecek. Buda nitelikli basın mensubu, nitelikli eleman sorununa parmak basan ve somut anlamında çözüme kavuşturulan projenin yürütülmekte olduğunu da görmekteyim. Bu da ayrıca mutluluk verici bir gelişme. Bizlerde inşallah Basın Yayın Enformasyon olarak bu ve buna benzer projelere, katkı sunmak için gayret sarf edeceğiz.

B. BARAK: Sürekli gündeme gelen fakat uygulamaya geçilmeyen bir durum var. Yazılı basın kalkacak internet haberciliği devam edecek diye bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?

A.GÖLBAŞI: Habercilik asla bitmez. Mecralar değişebilir. İlk çağlardan beri habercilik hep vardı. Eskiden papirüs dediğimiz mecralar üzerinden, taşa, duvara bir şekilde haberleşme aracı bulurlardı. Zamanla bunların arasına telefon girdi, telgraf girdi, işitsel, görsel ve bu günlere geldik. Yani mecralar değişebilir ama 20. Yüzyılda bunlar haberciliğin önemini azaltmaz. Tam aksine daha da artırır. Sektör buna yönelik tedbirler alıyor. Zamanla bunun daha da oturacağını düşünüyorum. Çünkü sektörün bir piyasa boyutu var. Bu tür gelişmeler de kendini en kısa zamanda adapta edebilme kabiliyetine sahiptir. Dolayısıyla medya sektörünün bu gelişme karşısında kendisini yenileyebileceğini ve dönüştürebileceğini düşünüyorum. Dünyada da bunun örnekleri var. Çok köklü gazetelerin dijital yayına çok başarılı bir şekilde geçtiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu bizim ülkemizde de bu dönüşüm sağlanacaktır. Buna da uyum sürecinin kısa sürede adapta olunabileceğini düşünüyorum.

B. BARAK: Yeni görevinizde başarılar dilerim. Basın mensupları ve medya ile ilgili verdiğiniz açıklamalar için de teşekkür ederim.

A.GÖLBAŞI: Ben teşekkür ederim başarılar dilerim.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BURSA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI